InstagramFacebookMailWhatsApp

Creatief, spontaan en enthousiast, zo kan je me het beste omschrijven. Ik geniet van de mensen met wie ik samenwerk en die ik fotografeer. Samen werken we naar het beste resultaat. Mensen die ik gefotografeerd heb omschrijven mij als rustig en kalm, en voelen zich snel op hun gemak. Ook dieren weten snel dat het fotograferen met mij fijn is.

Ik fotografeer al heel lang, als kind pakte ik al de camera uit de handen van mijn ouders om daarmee de kat en mijn knuffels te fotograferen. Later werd het een eigen spiegelreflexcamera en ging ik opleidingen en workshops doen. Ik heb cursussen gedaan bij de Fotoacademie, Fotogram en de opleiding tot vakfotograaf bij de Fotovakschool. Ik hou ervan samen met andere fotografen bezig te zijn op reizen en workshops die ik geef met mijn fotomaatjes. Ook ga ik nog met veel plezier naar workshops, lezingen en beurzen.

Stillevens en portretten bieden me de mogelijkheid te experimenteren met licht zoals de grote schilders dat in hun werken deden. Caravaggio, Rembrandt en Vermeer zijn grote inspiratoren voor mij met hun dramatische licht en donker partijen. En de werken stilleven-schilders zoals Rachel Ruysch en Adriaen de Coorte bestudeerde ik om te leren hoe zij texturen tot leven brachten met licht en kleur. Ik werk graag met symboliek in attributen en thema’s die ik in een serie uitwerk. Hierdoor ontstaan foto’s die als fineart schilderijen prachtig aan de muur staan.

Het creëren van mijn foto’s geeft me energie, stap voor stap werk ik naar een mooi eindresultaat. Vooraf bedenk ik hoe het beeld moet worden en zorg ik dat alles, van model, de attributen, achtergrond tot licht, op elkaar afgestemd is. Tijdens het fotograferen heb ik oog voor wat er ontstaat in de interactie tussen alle onderdelen, en tussen mij en de modellen. De mooie toevalligheden die daaruit komen vallen dan precies op de juiste plek.

Wil je met me in contact komen, stuur dan een mail of whatsapp, dan plannen we een (telefoon-) gesprek in!
leoniek@leoniekvandervliet.nl
+316 2267 6855